Safina fanclub
Image default
Dienstverlening

Wat voor beveiligers bestaan er?

Door beveiliging in te schakelen, worden allerlei maatregelen genomen om schadelijke invloeden van buitenaf weg te houden, zoals criminaliteit en terrorisme. Hierdoor kunnen risico’s verkleind of beheersbaarder worden. Als resultaat wordt de veiligheid van iets of iemand door beveiligers verhoogd. Welke soorten beveiliging en beveiligers bestaan er allemaal?

1. Animale beveiliger

Hieronder vallen beveiligers die gebruikmaken van dieren, zoals honden en paarden. Beveiliging met honden wordt het meest gebruikt en is een preventieve maatregel voor de beveiliging van gebouwen, personen en terreinen. De animale beveiliger houdt bijvoorbeeld toegangscontroles, surveilleert en bewaakt een terrein. Beveiligers met paarden komen een stuk minder voor, maar het gebeurt weleens voor grote parkeerterreinen en bij grote evenementen om ordeverstoringen te voorkomen.

2. Evenementbeveiliger

Tijdens evenementen is het cruciaal en vaak verplicht om voldoende beveiligers in te schakelen. Hierdoor kan de veiligheid van gasten, objecten en de omgeving gegarandeerd worden op onder andere concerten, festivals en sportwedstrijden. Beveiligers voeren dan bijvoorbeeld ticket- en toegangscontroles uit, beveiligen het artiestengebied en houden toezicht op het hele evenemententerrein. Seris security kan jou van alle soorten beveiliging van dienst zijn.

3. Informatiebeveiliger

Deze vorm van beveiliging is volop in ontwikkeling door de opkomst van informatietechnologie. Hierdoor dienen informatiesystemen consequent en secuur beveiligd te worden. Het is ook verplicht om de betrouwbaarheid, integriteit en veiligheid van deze systemen te waarborgen door middel van procedures, protocollen en maatregelen.

4. Objectbeveiliger

De naam zegt het al: het verzorgen van de bescherming van objecten binnen organisaties en gebouwen, zoals kantoren en bedrijfspanden. Hierbij fungeert de beveiliger vaak ook als gastheer of -vrouw en is zodoende het eerste aanspreekpunt voor het personeel en bezoekers.

5. Omgevingsbeveiliger

Als omgevingsbeveiliger bescherm je een gebouw en personen, maar ook hele terreinen. Hiervoor moet vaak een beveiligingsnetwerk opgezet worden, zoals bij een luchthaven waar bedreigingen gesignaleerd moeten worden en een soepele doorstroom van bagage, passagiers en medewerkers behouden moet blijven.

6. Persoonsbeveiliger

Als laatste zorgt de personeelsbeveiliger voor de beveiliging van personen en hun eigendommen. Het wordt ook wel een “bodyguard” genoemd, waarbij iemand tegen ongewenste gevaren en situaties beschermd wordt. Mensen die een persoonsbeveiliger inschakelen, zijn vaak bekende artiesten, politici en zakenlieden. Ben jij een beveiliger? Dan kan je een beveiliger worden bij SERIS.